Ödüllü Saç Ekimi Uzmanı - Songül Alcı

Transplantimi i mjekrës / mustaqeve

Transplantimi i mjekrës / mustaqeve

last update07.09.2022
Trawell

Në shumë kultura, mjekra është simbol i maskulinitetit, dominimit dhe prestigjit. 

Si rezultat, mungesa e rritjes së qimeve në fytyrë mund të ndikojë në vetëbesimin e një mashkulli Rënia e qimeve në fytyrë ose njollat mund të ndodhin për shkak të traumës, plagëve ose shkaqeve gjenetike.

Transplantimet e qimeve të fytyrës kanë fituar shumë vëmendje dhe popullaritet vitet e fundit.

Transplantimi i mjekrës së gjatë, mustaqeve ose transplantimet e vetullave janë lloje të transplantimeve të qimeve të fytyrës  të dizajnuara për të rritur densitetin dhe plotësinë e qimeve të fytyrës .

Ekspertët e ekipit tonë të transplantimit të flokëve në Turqi janë ndër më të kërkuarit në Evropë, të specializuar në teknikat FUE për qimet e fytyrës, mjekrën, mustaqet, favoritet dhe vetullat, dhe anë mirëpritur një numër të madh pacientësh nga e gjithë bota.

Procedura e transplantimit të mjekrës

Procedura e transplantimit të mjekrës dhe vetullave është e ngjashme me kirurgjinë tonë të zakonshme të transplantimit të flokëve dhe kryhet me të njëjtën saktësi dhe vëmendje në detaje.

Flokët merren nga skalpi duke përdorur teknikën FUE, duke përfshirë marrjen e një ose dy qimeve në të njëjtën kohë. Më pas këto njësi futen në vrimë të realizuar me prerje 1-2 mm të gjate, përgjatë faqes ose nofullës.

Kush mund të kryej procedurat e transplantimit të mjekrës?

Personat me karakteristika në vijim janë kandidatët idealë për transplantimet e mjekrës:

  • Meshkujt, të cilët për arsye të ndryshme, kanë shumë pak ose aspak rritje të mjekrës
  • Meshkujt që kanë njolla dhe zona pa qime në mjekër ose mustaqe
  • Meshkujt që kanë plagë të fytyrës për shkak të djegieve, plagëve nga prerjet ose shenja nga puçrrat. 

Cilat janë rezultatet e transplantimit të mjekrës?

Rezultatet e transplantimit të mjekrës FUE në Turqi janë të përhershme dhe japin një pamje natyrale. Rezultatet e plota të transplantimit të mjekrës do të shihen brenda disa muajve.

Transplantet e qimeve të fytyrës: Transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve

Mjekra dhe mustaqet janë karakteristika të rëndësishme të estetikës mashkullore. Në vitet e fundit, burrat me mjekër shihen gjithnjë e më shpesh në tabela dhe në filma. Mjekra është bërë sërish moderne dhe tërheqëse.

Duke ndjekur këtë prirje dhe duke dashur të bëjnë një ndryshim në jetën e tyre, shumë pacientë me mjekër të rrallë ose pa mjekër fare iu drejtuan klinikave të mbjelljes së flokëve.

Pacientët mund t'i nënshtrohen një procedure të transplantimit të mjekrës, nëse ata gjenetikisht nuk kanë mjekra, kanë djegie ose plagë të mjekrës si pasojë e traumës. Alopecia areata, e ashtuquajtura rënia rrethore e flokëve, bazohet në arsye psikologjike. Në raste të tilla, qimet e fytyrës nuk dalin përsëri për shkak të rruajtjeve traumatike, plagëve dhe trajtimeve mjekësore ose medikamenteve të caktuara. Në raste të tilla ne mund të ndodhin humbje të  vazhdueshme të qimeve të fytyrës. Për të gjitha aspektet e përmendura më sipër  ne mund t'ju ofrojmë një zgjidhje me transplantimin e mjekrës ose të mustaqeve.

Në rast të mosrritjes së qimeve të fytyrës, njëlloj si tek transplantimi  i flokëve, graftet merren nga zona midis veshëve dhe qafës dhe transplantohen me teknikën FUE në zonat pa qime të fytyrës. Dendësia dhe drejtimi që ju jep flokëve eksperti i transplantimit, është i rëndësishëm për të arritur një rezultat të suksesshëm. Për të marrë këtë rezultat të suksesshëm mijëra grafte merren nga koka dhe transplantuar me kujdes në zonën pa qime. Procesi i shërimit pas operacionit zgjat 7-10 ditë. Pas ditës së 15 të procedurës, pacientët mund të fillojnë të rruajnë qimet. Pas tre muajsh ne presim që këto qime të rriten normalisht.

Mënyra e transplantimit të qimeve  gjatë operacionit është projektuar sipas preferencave të pacientit. Pacientët nga Lindja e Mesme preferojnë një strukturë lineare të mjekrës, ndërsa pacientët turq preferojnë mjekra me model të përhapur dhe të parregullt të shpërndarë në fytyrë.

Pacientët tanë meshkuj shpesh ndajnë me lumturi dhe vetëbesim fotografitë e tyre pas operacionit. Na kontaktoni dhe ne do të bëjmë ç’të jetë e mundur që ju të na dërgoni rezultatet tuaja të lumtura.  

Hair Transplant
20 plus years of experience Explore more
Cosmetic dentistry
Everything you need for your teeth Explore more
Treatments for Obesity
Regain your healthy body Explore more
Plastic Surgery
Immerse yourself in Trawell expertise Explore more

Merrni një ofertë falas

Filloni udhëtimin tuaj drejt një transformimi dhe pushimi të suksesshëm

Kam lexuar dhe jam dakord me Ligji për Mbrojtjen e të Dhënave Personale *